Бойгонӣ
Хӯриши «Мушча»

Хӯриши «Мушча»

Чӯбчаҳои краб - 200 грамм Панир - 150 грамм Сирпиёз - 2 дандона Тухм - 2 дона Майонез - 2 қошуқ Намак мувофиқи тамъ Ҳасиби буғӣ - 50 грамм Мурч барои ороиш Дар навбати аввал тухмро пухта мегирем.
ШИРИНИИ ИДОНА

ШИРИНИИ ИДОНА

Хамири тайёр (Слоённое тесто) - 500 грамм Сафедии тухм - 2 дона Шакар - 0,5 истакон Кислотаи лимӯ - 0,5 қошуқча Шоколад ва хокаи шакар мувофиқи тамъ Хамири яхкардашударо то мулоим шуданаш нигоҳ
«ТӮБЧАҲО»-И БИРИНҶӢ

«ТӮБЧАҲО»-И БИРИНҶӢ

Биринҷ - 200 гр Панир -100 гр Тухм - 2 дона Кӯфтаҳои нони хушк -250 гр Равғани зайтун - 1 истакон Биринҷро мепазем ва то хунук шуданаш мегузорем. Аз биринҷи пухташуда «тӯбчаҳо» месозем ва дар дохили
БИРИНҶИ БИРЁНШУДА

БИРИНҶИ БИРЁНШУДА

Биринҷ - 2 истакон Об - 0,5 истакон Намак - 2 қошуқча Равғани растанӣ - 6 қошуқ Дар оғоз биринҷро тоза шуста, дар элак мегузорем, то ин ки обаш хушк шавад. Дар дег равғанро андохта каме гарм
ХӮРИШ АЗ КАРАМ

ХӮРИШ АЗ КАРАМ

Карам - 400 грамм Панир - 200 грамм Чормағз - 150 грамм Ҷуворимакка - 200 грамм Майонез - 1 борбанд Намак - 1 қошуқча Тарзи омода намудан: Карамро майда реза карда, намак мепошем ва муддати 10 дақиқа
ШИРКАДУ

ШИРКАДУ

Шир - 1,5 литр Об - 200 мл Каду - 800 гр Биринҷ - 150 гр Маска - 20 г Намак мувофиқи табъ Тарзи омода намудан: Кадуро аз пӯст ва донаҳояш ҷудо намуда, шакли чоркунҷа реза мекунем. Биринҷро тоза
БАРГИ КОҲУ (ЛИСТЬЯ ЛАТУК)

БАРГИ КОҲУ (ЛИСТЬЯ ЛАТУК)

Растании коҳу чун дигар гиёҳҳои шифобахш имрӯз дар бозорҳо фаровон буда, мардум онро васеъ истифода мебаранд. Дар ин шумора мехоҳем бобати фоида ва зарари барги коҳу маълумот бидиҳем.
Маҷаллаи №6-2019