Хўриши «Гулбарг»

Маҳсулот: 
Карам – 1,5 кг
Лаблабу – 1 дона
Сабзӣ – 1 дона
Сирпиёз- 1 дандона


Ҷўшоба (маринад) :
Об – 1,4 л
Шакар – 150 гр
Намак - 3 қошуқи калон
Уксус 9% - 100 мл
Барги ғор – 2-  3 дона
Мурч  4-5 дона

Ба зарф оби хунук  андохта, намак, шакар, барги ғор, донаҳои мурч ва қаланфурро ҳамроҳ мекунем. Вақте об ба ҷӯш омад, боз 1 дақиқаи дигар меҷўшонем. Сипас, барги ғорро гирифта, сиркоро мерезем.
Баргҳои болоии карамро канда, тоза мешуем. Онро ба шакли кубик калонтар реза мекунем. Агар карам сахт бошад, онро каме бо даст лат зада, мулоим мекунем. Лаблабу ва сабзиро тоза карда, аз турбтарошак мегузаронем. Дар зарфи шишагини (банкаи) селитра маҳсулоти омоданамудаамонро қабат ба қабат мегузорем. Қабати аввал карам, қабати дуюм сабзӣ, қабати сеюм лаблабу. Ба болои лаблабу каме сирпиёз мемонем.  Бо ҳамин тартиб қабат ба қабат маҳсулотро мондан мегирем. Ҳар қабатро каме зер мекунем. Охирин қабат бояд лаблабу бошад.  Ҷўшобаро рехта, бо сарпўш маҳкам мекунем. Баъди як шабонарўз карам омода мегардад.  Баъди омода гаштан карам ранги гулобӣ гирифта, ба гулбаргҳои садбарг монанд мешавад.


Добавить комментарий