Хӯриши лӯбиёӣ

Маҳсулот:
Лӯбиё – 1 кг
Помидор – 2,5кг
Сабзӣ – 1 кг
Қаламфури булғорӣ- 1 кг
Пиёз – 4 дона
Равған – 0,5 л
Сирко, мурч, барги ғор, намак ва шакар
Лӯбиёро шуста ба оби хунук тар мекунем. Баъди чанд муддат обро рехта, лӯбиёро мешуем. Қаламфури булғориро тоза карда, реза мекунем. Сипас помидорро ба шакли кубик (беҳтараш аз пӯсташ ҷудо намоед) реза мекунем. Пиёзро нимҳалқагӣ реза карда, сабзиро аз турбтарошаки дандонаҳояш калонтар мегузаронем. Ҳамаи маҳсулотро омехта карда, намак, мурч, барги ғор (лавровый лист), як қошуқи калон шакар ва равғанро илова мекунем. Дегро болои оташ монда, лӯбиёро ҳамроҳ мекунем. Баъди ба ҷуш омадан, оташро паст мекунем. Дар оташи паст бояд 1 соат пазад.  Сипас сирко ҳамроҳ намуда, боз каме дар болои оташ нигоҳ медорем. Хӯриши омодагаштаро ба банкаҳои стелиризатсияшуда андохта маҳкам мекунем ва дар  ҷойи салқин нигоҳ медорем.


Добавить комментарий