Торти «ИДОНА»

Орд –  2 истакон
Шакар  - 1,5 истакон
Моддаи ковоккунанда – 1 қошуқ
Маргарин – 250 гр 
Шарбати лимӯ -  1 қошуқ
Зардии тухм – 6 дона
Моддаи хушбӯйкунанда 
Какао – 4 қошуқ 
Шоколад – 300 гр

Креми сафед

Шакар – 2 истакон
Сафедии тухм – 6 дона

Крем 
Ширқиём (варёнка) – 1 қуттӣ
Равғани маска – 250 гр 
Чормағзи майдакардашуда

Дар навбати аввал зардии тухмро бо шакар лат мезанем. Сипас, зардии тухмро бо орд, маргарин, хушбӯйкунанда, моддаи ковоккунанда бо шарбати лимӯ безараркардашуда омехта мекунем. Аз ҳамаи ин маҳсулот хамири мулоим омода мекунем. Хамирро ба се тақсим мекунем ва муддати як соат дар яхдон нигоҳ медорем.
Креми сафедро омода мекунем. Шакар ва сафедии тухмро то сахт шуданаш лат мезанем. Хамирро гирифта тунук мекунем дар тоба мегузорем ва ба болояш сафедаро молида ба тафдон мегузорем ва муддати 40-60 дақиқа дар ҳарорати 150° мепазем. Бо ҳамин тарз боқимондаи хамирро мепазем. Пас аз пухта гирифтани кулчақандҳо  равғани маскаро бо ширқиём омехта карда, ба ҳар қабати кулчақандҳо мемолем ва мағзи чормағзро мепошем. Дар охир шоколадро об карда болои тортро бо он оро медиҳем. Қабл аз ба рӯи хон гузоштан хуб мешуд тортро 1 соат дар яхдон нигоҳ дорем.


Добавить комментарий