Мураббо аз харбуза

Об -  0,8 л.
Харбуза – 2 кг
Шакар – 2,2 кг
Лимў – 1 дона
Хушбўйкунанда – 5 гр
Барои зебою дилкаш шудани мураббо онро метавонед шакли чоркунҷа реза кунед. Дар ин муддат метавонед обро ба зарфе гирифта, болои оташ гузоред. Об ки ба ҷўшидан наздик омад, ба он шакар ва шарбати лимўро илова карда меҷўшонем. Сипас, харбузаҳои резакардашударо ба об андохта, муддати  8-10  дақиқа  дар оташи паст меҷўшонем. Аз оташ гирифта, то хунук шуданаш нигоҳ медорем. Пас аз як шабонарўз  боз мурабборо ба болои оташ гузошта, боз  меҷўшонем ва ба банкаҳои безараргардонидашуда андохта маҳкам мекунем.   


Манфиати  мураббои харбуза 

1.    Истеъмоли пайвастаи мураббо  барои мўи сар манфиатбахш буда,  рехтанро боз медорад.
2.    Пўсти рўйро тоза карда, аз ҳар гуна доначаҳо эмин медорад.
3.    Фишорбаландиро низ давои хубест.
4.    Хасташвиро рафъ сохта, хусусияти  асаборомкуниро дорад.
5.    Ранги зарди баланди харбуза барои кори рагу дил муфид буда,  бехобӣ ва камхуниро  шифо мебахшад. Инчунин дар баланд бардоштани масунияти бадани инсон мусоидат мекунад.
6.    Организми инсонро  аз заҳрҳо тоза мекунад.
7.    Давои хубест дар бартарафсозии авитаминоз.
8.    Хусусияти пешобронӣ дошта, варами аз ҳисоби оби зиёд ҷамъшударо дар организми инсон бартараф месозад.


Добавить комментарий