Хӯриши «8 март»

Гӯшти мурғ – 200 гр
Замбӯруғ (консервакардашуда)- 300 гр
Тухм  - 5 дона 
Майонез – 200 мл
Чормағз – 50 гр
Олуи хушккардашуда – 120 гр
Пиёз – 1 дона
Панир – 200 гр
 Равған - 200 гр

Замбӯруғро бо пиёз каме дар равған таф дода мегирем. Мурғи обпазшударо бошад, чоркунҷа реза карда, панирро аз турбтарошак мегузаронем. Зардии тухмро низ аз турбтарошак мегузаронем, сафедиашро бошад, барои ороиш мегузорем. Олуи хушккардашударо майда реза мекунем.
Ба лаълие, ки хӯришро омода мекунем, бояд 2 истакон гузошта шавад, то ин ки рақами 8-ро сохта тавонем. Ба ҳар қабати маҳсулоти гузошта майонезро мемолем. Дар навбати аввал гӯшти мурғро ба гирди истакон мегузорем, сипас, аз болояш олуи хушк, чормағз, пиёз бо замбӯруғ, панир дар охир бо зардии тухм хӯришро мепӯшем ва эҳтиёткорона истаконҳоро аз лаълӣ мегирем. Ороиши хӯришро бошад, бо сафедии тухм, шибит ва сабзӣ метавонед идома диҳед. 

(Аксҳо ва мавод аз интернет истифода шудааст)

Добавить комментарий
Маҷалаи №6-2019