ХЎРИШ АЗ КАРАМ
- Суфраи Сафо -
Карам – 150 грамм
Боимҷон – 4 дона
Помидор – 2 дона
Қаланфури булғорӣ – 3 дона
Пиёз – 1 дона
Сирпиёз – 3 дандона
Гашниз – 1 бандча
Равған – 200 грамм
Намак
Боимҷонро шакли нимдавра реза карда, дар равған бирён карда мегирем. Қаланфури булғориро низ муддати 2 дақиқа бирён кардан лозим аст. Сирпиёзро аз турбтарошак гузаронида, помидор, карам, гашниз ва пиёзро майда реза карда ба маҳсулоти бирёншуда ҳамроҳ мекунем. Ба маҳсулотҳо каме намак илова намуда, омехта мекунем.