Бойгонӣ

МУРАББО АЗ ШАФТОЛУ

Шафтолу - 1 кг

Шакар - 750 гр

Шарбати лимӯ - 2 қошуқ

Шафтолуро шуста аз донаашро ҷудо мекунем. Дилаи шафтолуро дарозак реза карда, ба он дар навбати аввал 400 грамм шакар ва шарбати лимӯро ҳамроҳ карда, дар яхдон муддати 3 соат нигоҳ медорем. Пас аз 3 соат шарбати шафтолуро ба зарфе рехта, боқимондаи шакарро ба он ҳамроҳ мекунем ва муддати 2 дақиқа меҷӯшонем.

      Баъдан, шираи омодашударо ба болои шафтолу рехта, муддати 5 дақиқа меҷӯшонем. Аввал кафкҳои болои ҷудо намуда, сипас, мурабборо аз болои оташ гирифта муддати 2 соат нигоҳ медорем. Сипас, маҳсулотро дубора дар оташи паст гузошта, 50 дақиқаи дигар меҷӯшонем. Баъди омода шудани муррабо онро дар зарфҳои тамйизкардашуда андохта, зарфҳои мурраборо бо сарпӯшҳои хушсифат махкам мекунем.
Добавить комментарий
Маҷаллаи №6-2019