ҒЕЛАКЧА

Гӯшти қимма - 600 грамм

Биринҷ - 100 грамм

Нон (хлеб) - 0,1 дона

Тухм  - 1 дона

Пиёз - 2 дона

Қаймоқ - 150 грамм

Маска - 50 грамм

Мурч ва намак мувофиқи тамъ

Биринҷро нимпаз карда мегирем ва ба он гӯшти қиммаро ҳамроҳ мекунем. Пиёзро майда реза карда, каме дар равған бирён карда мегирем ва нонро дар об муддати 5 дақиқа тар карда мемонем.  Пас аз 5 дақиқа оби нонро ҷафида мегирем ва аз гӯштқиммакунак мегузаронем. Дар охир ҳамаи маҳсулотро якҷоя карда, мурч, намак ва тухмро илова карда, шакли ғелакча омода мекунем. Тобаро маска молида ба болои он мечинем ва барои боз ҳам хушлаззат шуданаш ба қаймоқ каме намак ҳамроҳ карда, аз болои ғелакчаҳо мерезем ва дар ҳарорати 160 дараҷа муддати 15-20 дақиқа  мепазем.
Добавить комментарий