Хӯриши «Мушча»

   Чӯбчаҳои краб - 200 грамм

   Панир - 150 грамм

   Сирпиёз - 2 дандона

   Тухм - 2 дона 

   Майонез - 2 қошуқ 

   Намак мувофиқи тамъ

   Ҳасиби буғӣ - 50 грамм

   Мурч барои ороиш


   Дар навбати аввал тухмро пухта мегирем. Дар зарф чӯбчаҳои крабро аз турбтарошаки дандонааш майда мегузаронем ва ба он зардии тухмро низ майда реза карда, ҳамроҳ мекунем. Ба маҳсулоти дар зарфбуда сирпиёз ва панири аз турбтарошаки дандонааш хурд гузаронидашударо ҳамроҳ мекунем. Дар охир намак ва майонезро илова карда, ҳамаи онро омехта намуда, шакли мушчаро месозем. Майонез набояд аз меъёр зиёд бошад. Зеро дар сохтани шакл мушкил мешавад. Сафедии тухмро аз турбтарошаки дандонаш майда гузаронида болои қолабро бо сафедии тухм мепӯшонем. Аз ҳасиб дум ва гӯши мушро бурида, аз мурч чашм ва бинӣ месозем.
Добавить комментарий