КУЛЧАҚАНД

Маҳсулот :
Орд – 500 г
Сода – 1 қошуқча
Маска – 250 гр
Шакар – 100 гр
Тухм –  2 дона 

Барои крем:
Равғани маска – 150гр
Ширқиём (варёнка) – 1 қуттӣ

Маскаи мулоимро ба зарфи чуқур андохта, шакар пошида, бо миксер ё қошуқ то  якранг гаштан омехта мекунем.
Ба болои он 2 дона тухмро бо навбат меандозем. Бояд 1 дона тухмро андохта, омехта карда, боз дуюмашро илова кунем.
Ордро бо сода якҷоя карда, кам-кам ба маҳсулоти омодакардаамон ҳамроҳ мекунем. Ҳамзамон бо миксер лат задан мегирем. 
Хамири омодагаштаро дар селофан (пищевая пленка) печонида, ба муддати 2 соат дар ҷой яхини яхдон (морозилник) мегузорем.
Баъди 2 соат хамирро дар болои коғази махсуси пухтупазӣ аз тарошак мегузаронем. Баъдан онро дар тафдони гармкардашудаи то 160 -189 С мегузорем. 5-15 дақиқа интизор мешавем, то тарошаҳо тиллоранг шаванд.
Маҳсулоти пухтаро аз тафдон гирифта, хунук мекунем ва сипас майда мекунем. 
Таҳияи крем:
Барои кремро омода намудан маскаи обкардашударо бо ширқиём (варёнка) бо миксер лат мезанем. Резачаҳо майданамудаамонро бо крем омехта карда, шакли дилхоҳамонро аз он тайёр мекунем. 
Ба болои кулчақандҳои омоданамудаамон мағзи чормағз ё кунҷит (вобаста ба хоҳиш) мепошем. Сипас кулчақандҳоро крем ё  шоколади обкардашуда ороиш медиҳем. 


Добавить комментарий
Маҷалаи №6-2019