Бойгонӣ

Мураббо аз нок

Маҳсулоти зарурӣ:
Нок – 3 кг.
Шакар – 1,5
Ҷавҳари лимӯ- 0,5 қошуқча
Нокро майда реза кунед ё аз гӯштқимакунак (блендер) гузаронида ба зарф андозед. Ба болои он шакарро пошида, муддати 4 соат гузоред. Сипас зарфро ба болои оташи паст гузоред. Баъди ба ҷӯш омадан ҷавҳари лимӯ (лимонная кислота)-ро илова карда, 7-10 дақиқа ҷӯшонда  ба бонкаҳои тоза андохта маҳкам кунед. 


Намуди дигар
Нок – 2 кг
Шакар – 1 кг.
Об – 1 л.
Ба оби ҷӯомада шакарро илова карда, 5 - 7 дақиқа меҷӯшонем. Ноки аз донаҳояш ҷудо кардаро ба шакли дилхоҳатон реза намуда, ба қандоб андозед. 2 дақиқа ҷӯшонида, зарфро аз болои оташ гиред. Қандобро ба зарфи дигар рехта, болои оташ гузоред. Баъди ҷӯшидан боз нокҳоро илова карда, бо сарпӯш маҳкам кунеду аз болои оташ гиред. Ин амалро боз 2 маротиба такрор мекунем. Яъне, баъди 2 соат- хунук шудани он боз қандобро аз нок ҷудо карда меҷӯшонему нокро илова мекунем. Қандобро ҷӯшонида, нокро илова карда, муддати 5 дақиқа меҷӯшонему ба бонкаҳо андохта, маҳкам мекунем.




Добавить комментарий
Маҷаллаи №6-2019